termoGLAS Živinice - Staklo za zidove i kuhinje

Staklo za zidove i kuhinje

Staklo za oblaganje zidova, umjesto pločica, najčešće se primjenjuje u kuhinjama između kuhinjskih elemenata. Primjenjuje se, takođe na zidovima, u kupatilima kao i u ugostiteljskim, zdravstvenim i drugim poslovnim prostorijama. 

Osnovni razlog zbog kojeg se ljudi odlučuju za ovo rješenje je u ravnom i monolitnom izgledu bez fuga koji daje lijep estetski efekat. 

Da bi kupac dobio ponudu za ovo staklo, potrebno je da ima približan crtež izgleda stakla sa dimezijama, izgledom i rasporedom rupa i izreza. Primjer je slika 1. gdje se može vidjeti kako uzeti mjere za staklo između kuhinjskih elemenata koje je ovdje prikazano plavom bojom. 

Potrebno je znati vanjske dimenzije stakla, broj i dimenzije izreza za vodu, utičnice i slično. Također je potrebno znati ima li potrebe za urezima na staklu, kako je prikazano na crtežu.

 staklo-zidovi-sl1

                             Slika 1. Crtež izgleda stakla sa dimezijama, izgledom i rasporedom rupa i izreza.

 

termoGLAS u ponudi ima ova stakla u sledećim verzijama:

  • Jednobojna stakla, po RAL karti boja.
  • Stakla u dvije boje sa izborom motiva u jednoj boji i pozadina u drugoj boji i
  • Stakla sa foto motivima.

Jednobojna stakla se rade po RAL karti boja, a boju kupac može izabrati na karti u prilogu ili prilikom posjete firmi.

 

::: Download RAL KARTA  :::

 

Slike jednobojnih stakala ugrađenih u kuhinjama, kupatilima, na zidovima hodnika itd.

01.Staklo_za_kuhinje_jednobojno.jpg02.Staklo_za_kuhinje_jednobojno.jpg03.Staklo_za_kuhinje_jednobojno.jpg04.Staklo_za_kuhinje_jednobojno.jpg05.Staklo_za_kuatilo_jednobojno.jpg06.Staklo_za_kuatilo_jednobojno.jpg07.Staklo_za_kuatilo_jednobojno.jpg08.Staklo_za_zidove_jednobojno.jpg

Stakla u dvije boje su ista kao i jednobojna stakla s tim da se u drugoj boji može dodati motiv. Ovaj motiv kupac može izabrati iz našeg kataloga motiva ili ga samostalno pripremiti.

Slike stakala u dvije boje koja su ugrađena u kuhinjama, kupatilima, na namještaju itd.

Stakla sa foto motivima pružaju neograničene mogućnosti u pogledu izbora motiva koji će se nanijeti na staklo. Praktično, svaka fotografija koja ima odgovarajuću rezoluciju, može se postaviti kao motiv na staklu. termoGLAS  u ponudi ima katalog foto motiva za ova stakla a po želji može se primijeniti i motiv kupca.

 ::: Download KATALOG FOTOMOTIVA - PDF :::

 ::: Download FOTOMOTIVI- JPG  :::