Živinice
035 774-494
prodaja@termoglas-bih.com
Sarajevo
061 283 962
sarajevo@termoglas-bih.com

termoGLAS NEUTRALUX

Izolaciona stakla termoGLAS NEUTRALUX su stakla namijenjena za visokokvalitetna, toplinski ekonomična ostakljenja građevinskih objekata. Ovo su topla stakla koja drastično smanjuju gubitke toplote.


Proizvedena od dva ili tri sloja ravnog stakla istih ili različitih debljina koja na svojoj površini imaju specijalni, osjetljivi nanos metalnih oksida. Obrada ovih stakala je zahtjevna i ne dozvoljava dodirivanje metaliziranih nanosa rukama niti tvrdim predmetima. Rubni sloj ovog stakla mora se brusiti kako bi se obezbijedilo prijanjanje vanjskog brtvila za staklo. Bez brušenja ovo staklo bi brzo stradalo.

Međustakleni prostor se može kombinovati sa lajsnama debljine 6, 9, 12, 14, 15, 16, 18, 20, 26 i 32 mm a može se dodatno puniti gasovima argon i krypton.

termoGLAS NEUTRALUX::

KLIKNI NA SLIKU ZA UVEĆANJE

Maximalna dimenzija termoGLAS NEUTRALUX stakla je 3500×2500 mm a maximalna težina koju može podnijeti rubno zaptivanje je 300 kg.

Karakteristike ovog stakla su sledeće:

 – Propustnost svjetlosti je LT>70 %, znači da veoma malo zamračuje prostor, propušta veliku količinu svjetla,
– Propustnost energije g>50 %, znači da obezbjeđuje pozitivnu energetsku bilancu, omogućuje korištenje besplatne sunčeve toplotne energije u prostoru,
– Reprodukcija boja >97%, znači da je skoro neutralno po osnovu pogleda kroz njega,
– Ug vrijednost (toplotni gubici, zaštita od hladnoće) minimalno 1,1 W/m2K, u odnosu na 2,9 W/m2K za staklo 4+16+4, znači da je u odnosu na klasična izo stakla bez premaza spriječen gubitak toplote preko 60%. Veći napredak je postignut uvođenjem premaza na staklima nego što je bio napredak uvođenjem klasičnog izo stakla.
  

Dalji napredak u termičkoj izolaciji je postignut kombinovanjem stakala sa premazima u troslojna stakla. Ove kombinacije donose nove vrijednosti zaštite od hladnoće u vidu stakla termoGLAS NEUTRALUX TRI. termoGLAS je investirao u automatsku liniju za sječenje i brušenje low-e stakla jumbo dimenzijakao i proizvodnju troslojnog izo stakla kako bi zadovoljio potrebe izvoznika stolarije u EU.

termoGLAS NEUTRALUX TRI::

KLIKNI NA SLIKU ZA UVEĆANJE

Nova vrsta premaza koja obezbjeđuje, osim zaštite od hladnoće i zaštitu od sunca, naziva se ClimaGuard Solar. Ovo staklo termoGLAS nabavlja od tvrtke Guardian i ugrađuje ga u proizvod termoGLAS NEUTRALUX. Efekte zaštite od sunca koje pruža ovo staklo možete vijdjeti iz tabele iz vrijednosti koeficijenta g koji pokazuje procenat ukupnog propuštanja sunčevog dolazećeg zagrijavanja. Ako imamo velike površine u staklu, ljeti sunčevo pregrijavanje može biti opterećenje za prostor. Potrebno je reducirati to ulazno pregrijavanje. ClimaGuard Solar, u odnosu na ClimaGuard Premium, smanjuje propuštanje ulazne sunčeve toplote sa 63 % na 42%. 

neutralux-naslovna

termoGLAS NEUTRALUX može da se dobije i u kaljenoj verziji. Poseban premaza ClimaGuard T, omogućava da ova stakla mogu da se kale. Na ovaj način obezbijeđeno je da se ova stakla mogu primijeniti i na mjestima gdje postoje zahtjevi za kaljenje kao sigurnosne mjere zaštite ljudi i imovine.

Koliki je napredak u uštedi toplotne energije postignut vidi se na osnovu uporednih podataka Ug koeficijenta koji pokazuje toplotne gubitke kroz staklo u W/m2K:

   – Jednostruko staklo gubi- Klasični izo 4+16+4 gubi  – Stakla sa 4+16Ar+Low-e 4 gubi- Troslojno 4+16Ar+Lowe4+16Ar+Lowe4 gubi 5,82,9 1,10,6 W/m2KW/m2KW/m2KW/m2K 

 Napredak u izolativnosti stakla se vidi i iz sledećih podataka o temperaturi površine stakla u sobi, pri vanjskoj temperature 
-10 °C, pri sobnoj temperature +21 °C:

 – Jednostruko staklo gubi- Klasični izo 4+16+4- Stakla sa 4+16Ar+Low-e 4  – Troslojno 4+16Ar+Lowe4+16Ar+Lowe4   0  + 9+ 17+ 19 °C°C°C°C 

Stepen čistoće stakla, izgled rubnog zaptivanja kao i druge osobine izo stakla termoGLAS NEUTRALUX su definisane u dokumentu “Smjernice za ocjenu vizuelne kvalitete stakla u građevinarstvu” i taj document je osnova za reklamacije. Preuzmite ovaj document u meniju LITERATURA I ALATI, jer će vam pomoći u vašem poslu.

tabela neutralux

Prilikom određivanja toplotne izolativnosti termo paketa, koja je određena koeficijentom Ug, može se orijentisati sledećom tabelom. Ug je određen sa širinom lajsne i brojem premaza dok debljina stakala zanemarivo utiče na toplotnu izolativnost stakla.

neutralux-tabela2

STAKLO PO VAŠOJ MJERI

KALKULATORI