Proizvodi od stakla

Staklene zidne i kuhinjske obloge

Staklo za oblaganje zidova, umjesto pločica, najčešće se primjenjuje u kuhinjama između kuhinjskih elemenata. Primjenjuje se, takođe na zidovima, u kupatilima kao i u ugostiteljskim, zdravstvenim i drugim poslovnim prostorijama. Osnovni razlog zbog kojeg se ljudi odlučuju za ovo rješenje je u ravnom i monolitnom izgledu bez fuga koji daje lijep estetski efekat. Staklo koje se najčešće koristi jeste kaljeno ultra clear debljine 6mm.

Zašto ultra clear? Ultra clear jeste staklo koje se od običnog float stakla razlikuje po tome što ne daje zelenkasti efekat, te prilikom bojenja boja ili foto motiv koji se nanosi na staklo neće izgubiti svoju originalnu boju ili rezoluciju.

Zašto keljeno staklo? Kaljeno staklo je zbog svojih pojačanih performansi  u procesu kaljenja, pet puta otpornije na udarce i temperaturne promjene. Osim toga i kada dođe do pucanja kaljenog stakla, ovo staklo ima osobinu da puca i raspada se u sitne segmente koji ne mogu nanijeti teže ozlijede.

Stakla za zidove kuhinje se mogu bojiti u jednu boju po RAL karti, mogu se bojiti u dvije boje po nekome od motiva iz kataloga motiva, na njih može aplicirati neki od foto motiva  iz kataloga foto motiva ili foto motiv kupca  koje zadovoljava potrebnu rezoluciju.

Da bi dobili što tačniji predračun postoji mogućnost da nam pošaljete fotografiju vaše kuhinje ili zida na koji ide staklena obloga a mi ćemo vam gratis napraviti tri vizuala vaše kuhinje sa željenim motivima. (još uvijek nisam siguran da li ću ovo staviti u ponudu)

Proizvodi od stakla

Staklene pregrade

Pregradne stijene sa vratima predstavljaju veoma elegantno rješenje za zatvaranje hodnika, ulaznih holova ali i postaju neizostavni dio svih moderno uređenih ureda po open space konceptu.

Open Space koncept  kancelarija

Danas, ovaj koncept uređenja poslovnog prostora primjenjuju brojne velike kompanije kao način povećavanja produktivnosti zaposlenih i podsticanja timskog rada.

Ovaj koncept predstavlja revolucionarno rješenje  za sve kompanije jer omogućava pregrađivanje postojećih prostorija i dobijanje više odvojenih kancelarija u kojima zaposlenici funkcionišu bez da ometaju jedni druge zvukovima, ali ujedno je dobijen odvojen prostor koji je u svakom dijelu snadbjeven prirodnim svjetlom, što se nije moglo postići klasičnim načinom pregrađivanja.

Eliminisanjem zidova, odnosno spajanjem većeg broja zaposlenih u jednu prostoriju, bitno se poboljšava interna komunikacija jer su zaposleni u prilici da češće komuniciraju. Jednostavnija i češća međusobna razmjena informacija i ideja, dovodi do povećanja kreativnosti zaposlenih, ali i do pronalaska bržeg i kvalitetnijeg rješenja za određeni problem.

Prilikom izrade staklenih pregrada praktikuje se korištenje sigurnosnog kaljenog ili laminiranog stakla u kombinaciji sa visokokvalitetnim aluminijskim profilima. Klijent se može odlučiti i za opcije pjeskarenja i emajliranja po nekome od motiva iz našeg kataloga ili po vašoj želji.

Pregrade mogu biti fiksne ili u kombinaciji sa vratima, a najčešći tipovi vrata koja nudimo jesu klasična vrata, ali I vrata sa mehanizmom na automatsko zatvaranje.

Sve vrste pregrada dostupno je izrađivati po želji i mjeri, ili po projektu ukoliko ga klijent posjeduje.