Živinice
035 774-494
prodaja@termoglas-bih.com
Sarajevo
061 283 962
sarajevo@termoglas-bih.com

termoGLAS STANDARD

Izolaciona stakla termoGLAS STANDARD su izolaciona stakla proizvedena od dva ili tri sloja ravnog stakla istih ili različitih debljina. U odnosu na dotadašnje jednostruko ostakljenje, ova stakla su započela revoluciju u izolativnim karakteristikama stakla. U ova stakla se mogu kombinovati sva monolitna stakla uz primjenu lajsni koje mogu biti 6, 9, 12, 14, 15, 16, 18, 20, 26 i 32 mm.

standard-sl1

Maximalna dimenzija termoGLAS STANDARD stakla je 3500×2500 mm a maximalna težina koju može podnijeti rubno zaptivanje je 300 kg.

Za stakla koja imaju procenat apsorpcije ( u tabeli označeno kao EA – Energy absorption), veći od 50%, obavezno je kaljenjestakla zbog rizika od pucanja usled pregrijavanja (termički šok). Ovdje spadaju uglavnom obojena stakla (Parsol) ili reflektivna stakla (Stopsol ili SunGuarad).

rosa

Rosa (kondenzacija) na unutrašnjoj površini stakla je fizikalna pojava koja se dešava kada su zadovoljeni odgovarajući uslovi vlažnosti unutrašnjeg zraka i niska temperatura stakla. Rosa na staklu na poziciji 1 ili 4 (pozicije stakla pogledati u meniju LITERATURA I ALATI) nije znak neispravnog stakla i ne može biti predmet reklamacije.

Dugine boje za izo staklu su slučajna pojava koja nastaje prelamanjem svjetlosnih zraka koje se odbijaju od površine stakla. Nije znak neispravnog stakla i ne može biti predmet reklamacije.

Debljinu stakla kupac određuje sam i odgovoran je za njeno dimenzionisanje. Mi ćemo vam pomoći savjetom i preporukama. Za preuzimanje odgovornosti za debljinu stakla, mi bismo morali dobit projekat radi proračuna debljine.

Stepen čistoće stakla, izgled rubnog zaptivanja kao i druge osobine izo stakla termoGLAS STANDARD su definisane u dokumentu “Smjernice za ocjenu vizuelne kvalitete stakla u građevinarstvu” i taj document je osnova za reklamacije. Preuzmite ovaj document u meniju LITERATURA I ALATI, jer će vam pomoći u vašem poslu.

tabela standard
slka standard2

STAKLO PO VAŠOJ MJERI

KALKULATORI