Živinice
035 774-494
prodaja@termoglas-bih.com
Sarajevo
061 283 962
sarajevo@termoglas-bih.com

Pjeskarenje stakla

Pjeskarenje stakla je operacija obrade gdje se primjenom odgovarajućeg pijeska vrše fizičke promjene na površini stakla nakon čega staklo dobija bijelo mliječnu boju i postaje neprovidno.

Pjeskareno staklo propušta svjetlost u određenom procentu ali je kroz njega nemoguće vidjeti, staklu daje dekorativan izgled pa su ovo osobine zbog kojih je ovo staklo dosta u upotrebi u industriji namještaja i u unutrašnjem uređenju.

Pjeskareno staklo

Postoji i druga verzija ovog stakla koja daje isti vizuelni efekat a zaziva se Satinato, satinirano staklo. Površina ovog stakla je nagrižena kiselinom a primjena je ista kao i kod pjeskarenog stakla. Nabavlja se u pločama kao i ravno float staklo.

Sanitarno staklo

Prilikom pjekarenja stakla, određena površina stakla se može zaštiti folijama koje su namijenjene za to. Nakon završetka procesa pjeskarenja ove folije se skidaju i ta površina ostaje nepjeskarena. Ovo omogućava da se staklo na ovaj način može dekorisati prema želji. Motive koje možete upotrijebiti za pjeskarenje možete naći u KATALOGU MOTIVA.

Pjeskarenje sa motivima

:::DOWNLOAD KATALOG MOTIVA U PDF FORMATU 400 MB :::

STAKLO PO VAŠOJ MJERI

KALKULATORI